In 2021 was Josiene mijn business coach. Toen ze mij vroeg of ze mij mocht interviewen over mijn passie, hoefde ik daar niet over na te denken. In het interview hebben we het over waarom ik ondernemer ben geworden en waar mijn passie voor plantaardig eten vandaan komt.

Het afgelopen jaar heb ik mijn netwerk enorm uitgebreid en zo kwam ik ook op Ellen van Natuurell. Toen ze me vroeg of ik in haar ‘Plantaardige Praat’ wilde komen, zei ik meteen ja. Bekijk de video waarin ik meer vertel over waarom ik ben gaan doen wat ik doe en wat ik wil bereiken.

Hoe maak je nu impact met je presentatie? Het belangrijkste wat ik als eerste altijd meegeef is dat je moet nadenken over wie je tegenover je hebt. Bij welk bedrijf deze persoon werkt, wat de doelen zijn, welke uitdagingen er zijn en hoe jij vooral waarde komt brengen.

Plastic en Plantaardig

De afgelopen maanden heb ik regelmatig berichtgeving gezien van retailers over initiatieven op het gebied van plasticreductie. Of berichten over dat producten jaarrond uit Nederland gevoerd gaan worden, waarop vragen komen van consumenten of ze dan ook ‘het plasticprobleem gaan aanpakken’

Op 23 maart vond een retailcongres plaats die ik mede heb georganiseerd voor retailers met als onderwerp ‘het maximaliseren van de potentie van plantaardig binnen retail’. Hierin gaf ik een presentatie over het onderwerp assortiment. Voor het opzetten van een goede assortiment strategie, zijn er 4 stappen noodzakelijk die ik beschrijf in deze blog.

Volgens Albert Heijn is de categorie van vleesvervangers de afgelopen 4 jaar verdubbeld in omzet. Dit is deels gedreven door de vraag van consumenten en deels door de toename van het aanbod.

Eind januari gaf ik een webinar aan een agri-food innovation cluster geïnitieerd door Berrytech en de Nederlandse overheid. Iedere categorie in foodretail is weer anders, maar voor iedere innovatie geldt dat je je kansen op de volgende manieren kan vergroten.

Wil je weten welke mogelijkheden ik voor jou zie?