The GreenUp Company

Wij helpen A-merken en hun toeleveranciers, naar langdurige(re) samenwerkingen met hun klanten en ketenpartners.

Dat doen wij middels onze methode Pure Profit™, dé methode die inspeelt op dat wat de organisatie nodig is om in kortere tijd, veel winstgevendere relaties aan te gaan. ‘Pure’ omdat we gespecialiseerd zijn dit te doen voor bedrijven die kwalitatieve en duurzame producten leveren. 

Founder Danielle Mol heeft ruim 19 jaar ervaring in de foodbranche en werkt al 6 jaar met koplopers in de foodbranche en ambitieuze nieuwkomers als Pablo’s Quinoa en BOON.

Deze combinatie van specialisatie in langdurige winstgevendheid én wat er speelt in duurzaamheid, maakt ons een unieke partner die erop gebrand is jou te laten winnen.

De afgelopen jaren hebben we vele gevestigde FMCG brands en toeleveranciers geholpen aan een enorme winstverhoging in omzet en tijd.

Wij zijn niet van de ellenlange rapporten, wel van visie en pragmatische actie. En gebrand op resultaat.

Het bedrijf is opgericht uit persoonlijke frustratie van Danielle, die zag dat merken fantastische producten maken en innovatief zijn, maar dat dat verre van een garantie op groei en expansie is. 

Veel relaties met klanten zijn niet altijd duurzaam en langdurig. En de snelheid van groei en winstgevendheid van de relaties, kan beter.

Alle afdelingen doen hun best. Het is frustrerend, hard werken en vaak niet efficiënt. 

Zo ontwikkelden wij Pure Profit, onze methode. Of eigenlijk: nieuwe discipline. De enige methode die zich erop richt dat je met je klanten, naar langdurige samenwerkingen gaat op een snellere, betere en winstgevendere manier.

Die discipline, die gaat jou helpen met je team en met andere afdelingen die je als commerçant nodig hebt, echt grootste stappen te maken. 

We werken primair samen met de CEO’s / commerciële senior managers en de rest van het commerciële team dat contact heeft met de key klanten (bijvoorbeeld key accountmanagers, business development, trade marketing). In de samenwerking haken we ook die afdelingen aan die we nodig hebben om samen de doelen te behalen. Denk aan inkoop, logistiek, kwaliteit of communicatie. 

Onze klanten zijn gevestigde FMCG-merken (zowel A-merk als private label) en hun toeleveranciers (ingrediënten, technologieën, processors). Ook werken we regelmatig met andere ketenpartners, als retailers en cateraars.

Voorbeelden van klanten zijn Duynie (onderdeel van Royal Cosun), Ruitenberg, Laarakker, BOON, Limax mushrooms, Pablo’s Quinoa, Smyle, PLUS Retail.

Onze klanten zijn heel ambitieus en resultaatgericht.

Ze komen bij ons als er veel ideeën zijn voor groei, maar er ook veel uitdagingen zijn om die te behalen. Ze komen om te ‘time-crushen’, het inzien van de juiste hefbomen en keuzes en dit alles tegen een veel hogere winstgevendheid.

Merken die bij ons komen, zitten vaak in een impasse. Ze zijn al een gevestigd merk of private label en doen al veel goed. Maar ze staan voor een doorbraak. 

Ze vragen zich af: wat is er nu nodig binnen het bedrijf zodat onze klanten ons als dé strategische partner ziet of blijft zien? Hoe worden we maximaal winstgevend en behouden we continuïteit? En ze weten: hier hebben we ook andere afdelingen voor nodig (inkoop, finance, productontwikkeling, logistiek). Hoe doen we dat, zonder veel tijd te verliezen? Hoe creëren we snelheid, focus en succesvolle acties? 

Deze uitdagingen liggen ook bij ingrediënten leveranciers aan deze merken. Vaak is het ook zo dat er een fantastisch aanbod ligt, maar het sluiten van de deals veel te lang duurt en te stroperig gaat. Het gaat vaak te veel over prijs. En die concurrentie zit ook niet stil.

Contact

Danielle werkt al bijna 20 jaar in de voedingswereld. Na managementrollen bij o.a. Hessing supervers (groente, fruit, salades), Dr. Oetker, Bel en Cloetta, richtte zij The GreenUp Company op.

6 jaar geleden werd ze vegetariër en vroeg zich af: hoe kan het dat er zoveel potentie zit in duurzamer eten, maar dat deze partijen toch niet winnen in hun veld?

Inmiddels is ze een autoriteit in de wereld van duurzame en plantaardige voeding. Gecombineerd met haar trackrecord, een unieke samenwerkingspartner.

Ze stond in de Food100 als één van de veranderaars.

danielle@thegreenupcompany.com
+31 (0) 6 82 20 58 23

Margot is opgegroeid in een gezin met de ‘niet lullen maar poetsen‘ mentaliteit. 

Ze werkte o.a. bij ABN Amro en Eyeworks.
Ze zorgt ervoor dat alle operationele zaken goed gestroomlijnd gaan.

Voor klanten is zij het eerste aanspreekpunt voor operationele zaken, facturen en planning.

Daarnaast zorgt ze voor een strakke onboarding voor nieuwe klanten.

info@thegreenupcompany.com
Voor vragen en plannen van afspraken

Wij zetten verder ons netwerk in voor onze samenwerkingen. We werken met een vast team aan experts en haken hen aan als de samenwerking (en vooral het resultaat) ernaar vraagt. Denk aan product- en conceptontwikkelaars, verpakkingsontwikkelaars en designers. 

Klanten werken met ons om de eerlijkheid, snelheid, nuchterheid, betrokkenheid en onze gerichtheid op resultaat. We krijgen altijd terug dat we mensen goed in hun kracht zetten door het stellen van de juiste vragen, die niet iedereen durft te stellen.

Over Danielle

Begin 2018 was Danielle 33 en ruim een jaar commercieel manager, verantwoordelijk voor een team van vijf mensen en 80 miljoen euro inkoopwaarde. Een rol waar ze al bijna 10 jaar naar toe aan het werken was. Telkens maakte ze een mooie stap bij bedrijven als Nestlé, Dr. Oetker en Fromagerie Bel. Ze won bij Hessing met collega’s drie Indistributietrofeeën op rij, een prijs waarbij supermarktketens stemmen welke leveranciers het beste presteren in de samenwerking.

Er was alleen iets wat haar opviel in het begin van het werken daar. Het doel was veel langdurigere samenwerkingen en meer winst. Maar er waren geen goede tools en methodes om dat over afdelingen heen, voor elkaar te krijgen. Als commercieel manager was zij degene die de kar moest trekken over afdelingen heen, maar eigenlijk was dat niet de primaire rol.

Ze zegt regelmatig ‘ik had mijzelf een bedrijf als The GreenUp Company gegund. 

Dit is nu precies wat ze als katalysator heeft neergezet met The GreenUp Company.

We hebben hele goede managers, op het gebied van trade marketing, account management, business development, maar ook op o.a. supply chain en logistiek.

Alleen die kruisbestuiving, die mist vaak, voor echt duurzame groei en winst.

Onze methode heet Pure Profit™.

Nog winstgevender groeien (in omzet en tijd) door langdurigere relaties op te bouwen.

Heel snel zien we wat er in jouw bedrijf nodig is, om dat te behalen. Bij de ene klant is dat het oplossen van de dervingsproblematiek (het weggooien van producten omdat ze niet meer goed zijn), bij de ander is dat nog beter en vooral ook efficiënt innoveren (en daar zijn meerdere afdelingen voor nodig).

Maar het begint altijd met dat er al zoveel goede ideeën zijn. En ik heb snel inzichtelijk wat voor jullie de hefboom is. 

De resultaten zijn ernaar. 

Voordat ze The GreenUp Company oprichtte, werkte Danielle bij:

Dit deed zij in verschillende rollen (manager, trade marketeer en account manager).

Bij Hessing was zij als Commercieel Manager verantwoordelijk voor een omzet van 80 miljoen euro. In 2018 won ze met haar team de industributietrofee. Dit was het eerste jaar dat Hessing binnen totaal Private Label Vers won.

Je vindt Danielle ook in de lijst Food100 van 2022

Over Food100:
Een onafhankelijke jury stelt ieder jaar een lijst samen van
dé changemakers in food, met als doel hen een podium te bieden en
samen zo nog meer impact te maken.  

Ontvang mails met onze belangrijkste inzichten

Ik houd ze scherp en simpel.

Nu over jou…

Je hebt nu een beter beeld van wie ik ben. Ik ben benieuwd naar jou, je bedrijf, je drijfveren en welke uitdagingen je hebt om beter te worden en meer impact te maken.

Wil je eens praten over wat ik voor je kan betekenen?