Begin 2019 nam ik een radicaal besluit

Wat niet alleen de rest van het jaar, maar direct mijn hele leven veranderde.

Ik besloot om mij in te zetten voor mijn missie: 

met mijn ervaring plantaardig eten de norm maken.

Over land naar India…
Waar was ik aan begonnen!?

Eind 2018 was ik 33 en ruim een jaar commercieel manager, verantwoordelijk voor een team van vijf mensen en 80 miljoen euro inkoopwaarde. Een rol waar ik al bijna 10 jaar naar toe aan het werken was. Telkens maakte ik een mooie stap bij bedrijven als Nestlé, Dr. Oetker en Fromagerie Bel.

Ik won bij Hessing met mijn collega’s drie Indistributietrofeeën op rij, een prijs waarbij supermarktketens stemmen welke leveranciers het beste presteren in de samenwerking. We maakten enorme groeistappen.

Toch klopte er iets niet. De baan maakte mij niet meer gelukkig. Ik had het gevoel alsof ik continu de kartrekker was en mijn ambities op het gebied van duurzaamheid niet werden gedeeld, denk aan het verduurzamen van de kip (die kwam uit Brazilië) en meer focus op plantaardige producten in het assortiment.

Ik nam een radicaal besluit: ik nam ontslag en ging met mijn vriend op wereldreis. Een reis over land naar India, door landen als Iran en Pakistan.

Toen ik op een berg zat in Pakistan voelde ik: Ik wil de kennis die ik in al die jaren in de voedingsindustrie heb opgedaan, in gaan zetten voor mijn missie:

Plantaardig eten de norm maken

Zelf eet ik al vijf jaar bijna geheel plantaardig

Ik heb vroeger heel veel nare darmklachten gehad en veel bijholteontstekingen, wat bij de huisarts vaak werd afgedaan als stress en onregelmatig leven.

Tijdens een challenge vijf jaar geleden ben ik vijf weken vegan gaan eten en ik voelde mij veel fitter. In het ziekenhuis bleek later dat ik een zware vorm van lactose intolerantie heb.

Ik ben mij daarna ook gaan verdiepen in andere redenen waarom mensen vegetarisch of vegan gaan eten, ik had hier nog nooit echt van gehoord.

Toen ik de documentaire Cowspiracy zag, ging de knop voor mij om: ik ging plantaardig eten.

Door de reis in Iran en Pakistan ben ik mij (nog) meer zorgen gaan maken over de voedsel- en watervoorzieningen in de wereld. Dit gaf mij dus het laatste zet om mij iedere dag voor mijn missie in te gaan zetten.

Suspension bridge – Passu, Pakistan

Als plantaardige leveranciers de beste zijn, veranderen we de norm naar plantaardig

Ik ben een enorm gedreven persoon. Als ik een doel voor ogen heb, ga ik daar volledig voor. Als een klant zei: we zijn niet innovatief genoeg, dan zorgde ik ervoor dat we uiteindelijk na allerlei rondes, met 50 nieuwe producten in een jaar kwamen. Waarvan een aantal nog steeds enorm goed verkopen. Is Pakistan niet veilig genoeg? Dat zoek ik dan altijd zelf eerst wel even uit.

Die gedrevenheid brengt mij altijd ver. Daarom zet ik die gedrevenheid nu in voor bedrijven die het verschil maken.

Ik help ze de beste leverancier worden, ik welke fase ze ook zitten. In elke fase van je bedrijf zitten namelijk enorme groeikansen, die zorgen voor meer omzet op een zo winstgevende mogelijke manier. Ze helpen deze kansen in te zien én benutten, daar zit mijn kracht.

Nog wat feiten over mij:

Nu over jou…

Je hebt nu een beter beeld van wie ik ben. Ik ben benieuwd naar jou, je bedrijf, je drijfveren en welke uitdagingen je hebt om beter te worden en meer impact te maken.

Wil je eens praten over wat ik voor je kan betekenen?